Verkkouutiset

Ministeri edellyttää: Hallituspalkkioiden korotuksista luovuttava

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) edellyttää, että valtio-omisteiset yhtiöt noudattavat yhteiskunnalliseen tilanteeseen sopivaa linjaa hallitusten palkkioissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sirpa Paatero mukaan hallitusten palkkiot tai niiden korotukset eivät saa tässä taloudellisessa tilanteessa näyttäytyä kohtuuttomina, kun tavallisilta palkansaajilta odotetaan palkkamalttia ja monet joutuvat pelkäämään työpaikkojensa puolesta.

Valtion enemmistöomisteisten pörssiyhtiöiden Neste Oilin ja Fortumin yhtiökokouksia valmistelevat nimityskomiteat toivat viimeviikolla julkisuuteen esityksensä, joihin sisältyi myös hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten palkkioiden merkittävä korottaminen.

Paatero toteaa, että nimitystoimikunnat ovat tehtävänsä mukaisesti arvioineet palkkiotasoa yhtiöiden näkökulmasta.

– Poliittisesti vastuullisen päätöksentekijän on kuitenkin katsottava asiaa laajemmalti. Korotuksia ei tässä tilanteessa voida pitää sopivina. Suomessa kaivataan nyt yhteisen tahtotilan luomista ja kaikkien odotetaan olevan mukana talkoissa. Kokemus eriarvoisuudesta vaikeassa taloustilanteessa murentaa sen edellytyksiä, Paatero sanoo tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)