Verkkouutiset

Elo: Osakemarkkinoilla hyvin vahva alkuvuosi

Työeläkevakuuttaja Elon sijoitustoiminnan tuotto vuoden kolmelta ensimmäiseltä kuukaudelta oli 5,3 prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elon sijoitustoiminnan tuotto tammi-maaliskuussa oli 5,3 prosenttia. Maaliskuun lopussa Elon sijoitusten arvo oli 20,9 miljardia euroa.

Elon sijoitusjohtaja Hanna Hiidenpalon mukaan Elon salkussa eri omaisuusluokista parhaiten tuottivat osakesijoitukset, jotka ylsivät 13,2 prosentin tuottoon.

– Parhaimmat tuotot saimme sijoituksista Suomeen ja muualle Eurooppaan. Suorat sijoitukset suomalaisiin osakkeisiin tuottivat peräti 20,1 prosenttia ja eurooppalaisiin osakkeisiin 17,0 prosenttia, Hiidenpalo kertoo Elon tiedotteessa.

Elon mukaan Euroopan keskuspankin valtiolainojen osto-ohjelma nosti eurooppalaisten osakesijoitusten tuotot erinomaiselle tasolle. Eurooppalaiset osakkeet nousivat lähes 17 prosenttia ja Suomen osakemarkkinat reilut 18 prosenttia.

Myös euron heikkenemisellä dollaria vastaan oli merkittävä vaikutus tuottoihin. Kehittyvien maiden osakemarkkinat tuottivat yli 15 prosenttia. Yhdysvaltain S&P 500 -indeksi nousi vain vajaan prosentin, mutta euroissa tuotto nousi lähes 14 prosenttia.

– Osakemarkkinoiden arvostus on noussut osin jo korkealle tasolle. Reaalitalouden ja sijoitusmarkkinoiden kehitys näyttää eriytyneen, Hiidenpalo arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)