Verkkouutiset

”Kun ostovoima otetaan huomioon, suomalaisen palkansaajan asema laskee”

OP:n kuluttajaekonomisti Maarit Lindström arvioi OP-ryhmän Taloudessa-sivustolla, että suomalaisilla on kansainvälisesti vertaillen varsin hyvä tai korkea palkkataso.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Yleisesti ottaen voi sanoa, että suomalaisilla on kansainvälisesti vertaillen varsin hyvä tai korkea palkkataso. Paljon riippuu kuitenkin siitä, mistä ammatista, työtehtävästä tai koulutustasosta puhutaan vai puhutaanko palkkatasosta keskimäärin, OP:n ekonomisti Maarit Lindström toteaa OP-ryhmän Taloudessa-sivustolla.

Suomalaisen palkansaajan asema johonkin toiseen Euroopan maahan verrattuna riippuu hänen mukaansa myös siitä, vertaillaanko pelkästään nimellistä palkkaa vai huomioidaanko myös palkan ostovoima.

– Kun ostovoima otetaan huomioon, on totta, että suomalaisen palkansaajan asema laskee siitä, mikä se on kuin jos verrataan vain pelkkiä nimellisiä palkkoja. Ostovoiman huomioiva vertailu ei toki romahduta Suomen asemaa kansainvälisessä vertailussa, mutta laskee sitä lähemmäs EU:n keskitasoa, Lindström kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)