Verkkouutiset

Edes kuuma kesä ei pelastanut Olvia Suomessa – sen sijaan Valko-Venäjällä meni hyvin

Olvi-konsernin heinä-syyskuun liikevaihto ja liikevoitto paranivat vuodentakaisesta. Kasvua ei kuitenkaan tapahtunut Suomessa, vaan Valko-Venäjällä, Liettuassa ja Virossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Olvin toimitusjohtajan Lasse Ahon mukaan heinäkuun pitkä hellejakso vaikutti myönteisesti kolmannen vuosineljänneksen myyntiin ja tulokseen konsernin kaikilla toiminta-alueilla.

– Liiketoiminta kehittyi erityisen suotuisasti Valko-Venäjällä ja Baltiassa. Suomessakin myynti kääntyi kasvuun, joskin tuloksessa ei päästy tavoitteisiin, Aho kertoo tulostiedotteessa.

Konsernin liikevaihto kasvoi heinä-syyskuussa lähes 15 prosenttia hieman yli 99 miljoonaan euroon. Suomessa liikevaihto pysyi kuitenkin vuodentakaisella tasolla runsaassa 29 miljoonassa eurossa.

Sen sijaan Valko-Venäjällä liikevaihto kasvoi peräti 56 prosenttia 29 miljoonaan euroon.

Baltiassa liikevaihto pysyi vuodentakaiselle tasolla noin 44 miljoonassa eurossa. Liettuassa liikevaihto kasvoi lähes 11 prosenttia ja Virossa melkein 4 prosenttia, mutta Latviassa se supistui 16 prosenttia.

Olvin liikevoitto parani heinä-syyskuussa vuodentakaisesta yli 17 prosenttia runsaaseen 17 miljoonaan euroon. Suomessa liikevoitto kuitenkin laski 1,6 miljoonaa 2,3 miljoonaan euroon.

Tuloksen heikkenemiseen Suomessa vaikuttivat Olvin mukaan kuluttajien laskenut ostovoima, alan selvästi koventunut hintakilpailu, matkustajatuonnin vahva kasvu ja virvoitusjuomien viennin pienentyminen

Baltiassa Olvin liikevoitto kasvoi 7,4 miljoonasta 8,1 miljoonaan ja Valko-Venäjällä 3,6 miljoonasta 6,6 miljoonaa euroon. Liikevoitto kasvoi Liettuassa ja Virossa, mutta laski Latviassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)