Verkkouutiset

Elinkeinoministeri: Transtechin kauppa Škodalle tuo lisäinvestointeja Suomeen

Elinkeinoministeri Olli Rehnin mielestä yrityskauppa on osoitus siitä, että Suomesta löytyy osaamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) on tyytyväinen kiskokalustoa valmistavan Transtech Oy:n markkina- ja rahoitusaseman vahvistumisesta ja toiminnan jatkumisesta osake-enemmistön siirtyessä tsekkiläisen Škodan omistukseen.

– Yrityskauppa vahvistaa Transtechin asemaa johtavana kiskokalustovalmistajana ja turvaa tärkeän osaamisen säilymisen Kainuussa. Se on erinomainen uutinen yrityksen työntekijöiden, asiakkaiden, alihankkijoiden sekä Kainuun aluetalouden näkökulmasta, Rehn toteaa tiedotteessaan.

Hän uskoo Škoda Transportationin mahdollistavan resursseillaan Transtechille hyvät edellytykset kasvuun, tuotekehitykseen ja kansainvälistymiseen.

– Kauppa on myös osoitus siitä, että viime vuosien vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta Suomesta löytyy paljon osaamista, joka tuo kaivattuja lisäinvestointeja Suomeen, Rehn lisää.

Oulussa ja Kajaanin Otanmäessä toimiva Transtech on kiskokaluston ja keskiraskaiden konepajatuotteiden sopimusvalmistaja. Sen liikevaihto oli viime vuonna 95 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää noin 530 henkilöä.

Škoda Transportation on yksi johtavista yrityksistä kuljetustekniikan alalla Euroopassa. Škoda Transportation -ryhmän liikevaihto vuonna 2015 on noin Ђ700 miljoonaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)