Verkkouutiset

Raakaöljyn hintakehityksen arviot vaihtelevat

Markkinoiden arviot raakaöljyn hintakehityksestä ovat vaihdelleet huhtikuussa suuresti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Öljy- ja biopolttoaineala ry kertoo tiedotteessaan, että markkinoiden arviot raakaöljyn hintakehityksestä vaihtelevat mukaan suuresti.

Esimerkiksi EIA ennustaa huhtikuun energiakatsauksessaan Brent-raakaöljylaadun hintakeskiarvon olevan tänä vuonna 59 dollaria barrelilta ja ensi vuonna 75 dollaria barrelilta.

Brent-raakaöljyn hinta on laskenut viime kesäkuusta lähtien tämän vuoden tammikuuhun yli 50 prosenttia. Tammikuun puolivälin jälkeen hinta oli selvästi alle 50 dollaria barrelilta. Helmikuussa tapahtuneen lyhyen hinnan nousun jälkeen raakaöljyn hinta on tasaantunut, ja Brent-raakaöljyn hinta oli huhtikuun puolivälissä noin 57 dollaria barrelilta.

Iraniin kohdistuvien pakotteet poistaminen voisi Yhdysvaltojen energiaviranomaisen EIA:n mukaan laskea raakaöljyn hintaa 5-15 dollaria barrelilta. On kuitenkin epävarmaa, milloin ja missä järjestyksessä pakotteet poistettaisiin.

Yhdysvaltojen raakaöljyvarastot kasvoivat maaliskuussa edelleen. Maan raakaöljyvarastoissa on noin 480 miljoonaa barrelia öljyä, kun keskimäärin tähän aikaan vuodesta varastossa on reilut 390 miljoonaa barrelia raakaöljyä. Yhdysvallat on myös ainoa raakaöljyn tuottaja, jolla on runsaasti ylimääräistä tuotantokapasiteettia.

Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n huhtikuun öljymarkkinaraportin mukaan Opec-maiden öljyntuotanto kasvoi maaliskuussa nopeinta vauhtia miltei neljään vuoteen. Tuotanto nousi 890 000 tynnyrillä hieman yli 31 miljoonaan tynnyriin päivässä. Eniten tuotanto kasvoi Saudi-Arabiassa.

IEA:n on nostanut hieman öljyn kysyntäennustettaan kuluvalle vuodelle. Ennuste on nyt 93,6 miljoonaa barrelia päivässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)