Verkkouutiset

Öljytuotteita myytiin Suomessa aiempaa vähemmän

Öljytuotteiden myynti väheni Suomessa viime vuonna määrällisesti 1,2 prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Öljytuotteita myytiin viime vuonna kotimaahan yhteensä 7,7 miljoonaa tonnia, kertoo Öljy- ja biopolttoaineala ry. Luku sisältää polttonesteiden lisäksi bitumit ja voiteluaineet sekä petrokemianteollisuuden raaka-aineet.

Myynnin määrä oli 1,2 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Moottoribensiiniä myytiin noin kaksi miljardia litraa, mikä oli 1,6 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Öljy- ja biopolttoaineala ry:n mukaan bensiinin kulutus on jo pitkään ollut laskusuunnassa, kun energiatehokkuutta lisäävä tekninen kehitys pienentää autojen polttoaineenkulutusta ja autoverotus kannustaa hankkimaan vähän polttoainetta kuluttavia autoja.

Dieselöljyä myytiin viime vuonna vajaat kolme miljardia litraa, mikä oli 1,2 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Dieselin merkittävin käyttökohde ovat elinkeinoelämän kuljetukset.

Kevyttä polttoöljyä myytiin lähes 1,8 miljardia litraa, mikä oli 1,7 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Yhdistyksen mukaan kasvun arvioidaan pääosin tulevan maatalouden viljankuivauksen käyttämästä polttoaineesta johtuen kesän kylvöjen myöhästymisestä. Lähes 70 prosenttia kevyestä polttoöljystä kulutetaan maa- ja metsätalouden koneissa ja laitteissa, rakennustoiminnassa ja teollisuudessa.

Noin kolmasosa kevyestä polttoöljystä käytetään rakennusten lämmityksessä, missä kulutus vähenee järjestelmien energiatehokkuuden parantuessa.

Pääosin teollisuudessa käytettävää raskasta polttoöljyä myytiin viime vuonna noin 404 000 tonnia, mikä oli yli kahdeksan prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)