Verkkouutiset

”Kiina on maailman talouden villikortti tällä hetkellä”

Markkinoilla hermoillaan Kiinan takia, mutta Nordean varallisuudenhoidon päästrategi Lippo Suominen uskoo viranomaisten pitävän maan talouden kohtuullisessa kasvussa yhteiskuntarauhan säilyttämiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Markkinoilla huolet kasvunäkymistä nousevat Lippo Suomisen mukaan nyt pintaan, kun Kiinasta tulee huonoja uutisia. Vastaavasti uutiset uusista elvytystoimista taas piristävät sijoittajien toiveikkuutta Kiinan suhteen.

– Kiina on maailman talouden villikortti tällä hetkellä. Kiinan talouskasvu hidastuu, mutta hallituksen ja keskuspankin toimilla hidastuminen pyritään pitämään hallittuna, Suominen arvioi Nordean sijoittajatiedotteessa.

Nordeassa odotetaan uutisvirran Kiinasta pysyvän ailahtelevana. Lipponen kuitenkin uskoo, että viime kädessä maan viranomaiset pitävät talouden kohtuullisessa kasvussa.

– Heidän ensisijainen tehtävänsä on yhteiskuntarauhan säilyttäminen, ja se vaatii riittävää talouskasvua. Siksi Kiinan talouden paljon pelätty äkkipysäys tullaan välttämään, Lipponen ennustaa.

Kiinan osakemarkkinoiden suuret heilahdukset ovat säikytelleet sijoittajia, mutta Lipponen muistuttaa, että maassa on kahdet eri osakemarkkinat.

– Maan paikalliset osakemarkkinat, joilla viime vuosina on kuplinut, ovat eri asia kuin ne markkinat, joihin suomalaissijoittajat pääsevät käsiksi. Toki myös länsimaisille sijoittajille avoimet markkinat ovat olleet laskussa, mutta selvästi paikallisia vähemmän.

Lähiaikoina Nordeassa kuitenkin odotetaan hermoilun jatkuvan, sillä talouskasvun hidastuminen vaikuttaa osakkeisiin.

– Markkinoilla avainasemassa ovat maan pankit, sillä niiden osuus koko markkinoista on suuri. Pankit ovat arvostukseltaan erittäin halpoja, mutta sijoittajat pelkäävät niiden tulevia luottotappioita.

Kiinan pankkisektorille tarvitaankin Lipposen mielestä selvyyttä ennen osakkeiden uutta, pysyvämpää nousua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)