Verkkouutiset

Suomalainen ei tingi joulubudjetista

Taantuman jatkumisesta huolimatta suomalaiset aikovat käyttää tänä jouluna lahjoihin ja muihin valmisteluihin yhtä paljon rahaa kuin viime vuonna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nordean teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisten joulubudjetti pysyy ennallaan ensimmäistä kertaa kahden vuoden pudotuksen jälkeen.

Kun viime vuosina joululahjoihin ja muihin jouluvalmisteluihin käytettävä raha on vähentynyt keskimäärin 20-30 euroa vuodessa, tänä vuonna se pysyy puolen prosentin tarkkuudella samalla tasolla kuin viime jouluna, 514 eurossa. Viime vuonna summa oli 517 euroa.

Tämän vuoden joulukassasta 308 euroa aiotaan käyttää lahjoihin ja 206 euroa muihin valmisteluihin.

Yhä useampi kertoo ostavansa lahjoja netistä.

– Joululahjojen ostaminen verkosta kasvattaa suosiotaan tänäkin jouluna, ja yli 40 prosenttia vastaajista aikoo ostaa lahjoja verkosta. Osuus on kasvanut nyt suuremmaksi kuin niiden, jotka eivät aio ostaa yhtään lahjaa verkosta (34 %), kertoo Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen.

Suklaa ja muut makeiset, vaatteet sekä kirjat näyttävät säilyttävän paikkansa suosituimpina joululahjoina viime vuoden tapaan.

– Suklaan ja makeisten suosio joululahjoina on kuitenkin hieman laskenut. Samaan aikaan niin sanottujen elämyslahjojen, kuten palvelulahjakorttien sekä elokuva-, teatteri- ja konserttilippujen suosio on kasvanut viime vuodesta, Kärkkäinen sanoo.

TNS Gallup toteutti Nordean toimeksiannosta tutkimuksen joululahjojen hankinta-aikeista internet-paneelia käyttäen. Tutkimusaineisto kerättiin 2.–9. marraskuuta. Tutkimuksessa haastateltiin yhteensä 1 019 suomalaista 18–65-vuotiaiden ikäryhmässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)