Nordean liikevoitto laski loka-joulukuussa

Nordean konsernijohtaja Casper von Koskullin mukaan viime vuosi oli haastava.

  • LKS 20160127 - dmcf02; Nordea's CEO Casper von Koskull present then bank sales report during a press conference in Stockholm on 27 January, 2016. / AFP / TT NEWS AGENCY / Vilhelm Stokstad / TT - LEHTIKUVA / AFP

    Casper von Koskull

    ()

Nordean liikevoitto ilman kertaeriä laski loka-joulukuussa vuodentakaisesta neljä prosenttia 1 114 miljoonaan euroon. Vuosi sitten samaan aikaan liikevoittoa kertyi 1 157 miljoonaa euroa.

Koko vuoden liikevoitto kasvoi seitsemän prosenttia 4 791 miljoonaan euroon.

Konsernijohtaja Casper von Koskullin mukaan vuosi 2015 oli haastava. Tilanteeseen vaikuttivat poikkeuksellisen matalat korot, markkinoiden myllerrykset ja geopoliittiset jännitteet.

– Näissä markkinaoloissa voimme olla tyytyväisiä siihen, että Nordean tuotot kasvoivat 3 prosenttia paikallisissa valuutoissa laskettuna. Lisäksi kulut pienenivät tavoitteemme mukaisesti 4,7 miljardiin euroon ja luottojen laatu parani vuoden aikana, hän kertoo Nordean tulostiedotteessa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.