Verkkouutiset

Björn Wahlroos Nordean siirtymisestä Suomeen: Tärkeä strateginen askel

Nordean hallitus päätti keskiviikkona siirtää pankin emoyhtiön kotipaikan Ruotsista Suomeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Siirto on tärkeä strateginen askel, jolla tähdätään siihen, että Nordealla on tasavertaiset toimintaedellytykset eurooppalaisten kilpailijoiden kanssa. Pankkiunionin tarjoamat tasavertaiset kilpailumahdollisuudet ja ennakoitavissa oleva sääntely-ympäristö ovat näkemyksemme mukaan Nordean asiakkaiden, osakkeenomistajien ja henkilöstön etujen mukaiset, Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos sanoo.

Nordea on viimeisen puolen vuoden ajan tehnyt arviota siitä, kannattaako pankin kotipaikka säilyttää Tukholmassa vai siirtää se Kööpenhaminaan, Tanskaan tai Helsinkiin.

Ruotsista pankki uhkasi lähteä sen jälkeen, kun maa päätti nostaa vakausmaksuja. Suomeen päädyttiin siksi, että Suomi kuuluu EU:n pankkiunioniin, mikä takaa pankille samat oikeudet ja velvollisuudet kuin muille alueella toimiville pankeille – sekä kansallisen politiikan yllättävistä muutoksista riippumattoman vakaan toimintaympäristön. Tanskan liittymisestä pankkiunioniin ei ollut varmuutta.

Konsernijohtaja Casper von Koskull totesi keskiviikkona, että pankki on edelleen täysin sitoutunut toimimaan kaikissa neljässä Pohjoismaassa.

Nordean kotipaikan siirto toteutetaan käänteisenä sulautumisena, jossa Nordea Bank AB sulautuu uuteen suomalaiseen tytäryhtiöön. Sulautuminen on suunniteltu toteutettavan vuoden 2018 jälkipuoliskolla. Sulautumisen toteutuminen edellyttää viranomaisten ja osakkeenomistajien hyväksyntää.

Nordean tiedotteen mukaan pankin kotipaikan siirto ei koske kuin hyvin rajattua määrää työntekijöitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)