Verkkouutiset

Hyvän tuloksen tehnyt Nordea uudistaa it-järjestelmänsä

Nordean konsernijohtaja Christian Clausenin mukaan pankin tuotot pysyivät kolmannella vuosineljänneksellä makrotalouden vastatuulesta huolimatta hyvällä tasolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nordea on Clausenin mukaan myös pysynyt aikataulussa kustannussäästötavoitteiden saavuttamisessa. Luottojen laatukin on parantunut edelleen, ja luottotappioiden määrä on 10 vuoden keskiarvon alapuolella.

Nordea aikoo myös rakentaa itselleen uudet peruspankki- ja maksuliikejärjestelmät.

– Hanke lisää tietotekniikkaan tehtävien vuotuisten investointien määrää keskimäärin 30–35 prosenttia 4–5 tulevan vuoden aikana. Uudet järjestelmät korvaavat joitakin nykyisistä tietojärjestelmistä, Clausen kertoo pankin tulostiedotteessa.

Nordean peruspankkitoiminnan tuottoa kuvaava rahoituskate kasvoi heinä-syyskuussa vuodentakaisesta yhdellä prosentilla lähes 1,4 miljardiin euroon. Liikevoitto kasvoi 10 prosenttia vuodentakaisesta 1,13 miljardiin euroon.

Dagens Industrin mukaan rahoituskate ylitti analyytikoiden odotukset, mutta tulosta painoi it-järjestelmien uudistamisesta johtuva arvonalennus. Nordea kurssi laski Tukholman pörssissä tulosjulkistuksen jälkeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)