Verkkouutiset

Suomalaiset pitävät sopivimpana eläkeikärajana 65 tai 66 vuotta

Nordean teettämän kyselyn mukaan suomalaisten mielestä olisi sopivinta jäädä eläkkeelle 65- tai 66-vuotiaana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nordean Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan on suomalaisten mielestä sopivin ikä jäädä eläkkeelle 65–66 vuotta. Viime vuonna sopivimpana ikänä pidettiin 63–64 vuotta.

Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäisen mukaan suomalaiset näyttäisivät tottuneen ajatukseen nousevasta eläkeiästä. Ensi vuonna voimaan tulevan eläkeuudistuksen myötä lakisääteinen eläkeikä nousee 63 vuodesta 65 vuoteen.

– Eläkeuudistus on myös voinut vaikuttaa suomalaisten näkemykseen siitä, mikä on sopivin eläkeikä. Nuorten kannattaa kuitenkin muistaa, että jatkossa eläkeikä sidotaan eliniän odotteeseen. Esimerkiksi tänä vuonna kolmekymppisiään juhlivien tavoite-eläkeikä on 70 vuotta, Kärkkäinen arvioi Nordean tiedotteessa.

Lähes 70 prosenttia kyselyyn vastanneista ei usko lakisääteisen eläkkeen riittävän turvamaan heidän toiveidensa mukaista eläkeaikaa. Miehistä vain 23 prosenttia uskoi eläkkeen riittävyyteen, mikä on 8 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime vuonna.

– Neljä kymmenestä 50–65-vuotiaista suomalaisista uskoo kyselyn mukaan eläkejärjestelmän tarjoavan riittävän turvan tuleville sukupolville, kun taas alle 50-vuotiaista tähän uskoo alle joka kolmas, Risto Kuoppamäki Nordean varallisuudenhoidosta kertoo.

Lähes 90 prosenttia nuorista pitää tarpeellisena varautua eläkeikää varten itse, kun 50 vuotta ylittäneiden ikäryhmässä vastaava luku on 76 prosenttia. Todellisuudessa kuitenkin vain runsas puolet vastaajista oli Kuoppamäen mukaan varautunut osittain itse rahoittamaan eläkepäivänsä.

– Yleisin tapa varautua eläkepäiviin on säästää tilille, rahastoihin, osakkeisiin tai eri eläkesäästömuotoihin. Tyypillinen kuukausittainen säästösumma on 50–200 euroa, Kuoppamäki kertoo.

Hänen mukaansa matkustaminen ja kodinhankinnat olisivat ensimmäisiä kohteita, joista suomalaiset eläkkeellä tinkisivät.

Kysely toteutettiin maaliskuussa internet-paneelissa. Siihen vastasi 1034 työssäkäyvää 23–65-vuotiasta suomalaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)