Verkkouutiset

Nollatuntisopimus 4 prosentilla palkansaajista

Niin sanotut nollatuntisopimukset ovat yleisimpiä majoitus- ja ravitsemustoiminnassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskus kertoo, että 15–64-vuotiaista palkansaajista noin 83 000:lla oli oman ilmoituksensa mukaan nollatuntisopimus. Tämä teki 4 prosenttia kaikista palkansaajista.

Nollatuntisopimuksella tarkoitetaan tässä työsopimusta, jossa minimityötuntien määräksi on sovittu nolla tuntia.

Nollatuntisopimuksella työskentelevistä 57 prosenttia oli naisia. Miesten osuus oli vain 43 prosenttia. Nollatuntisopimuksella työskenteleviä naisia oli viime vuonna yhteensä 47 000 ja miehiä 36 000.

Nollatuntisopimuksella työskentelevistä lähes puolet oli alle 25-vuotiaita ja 65 prosenttia alle 30-vuotiaita.

Nollatuntisopimuksella työskentelevistä palkansaajista 68 prosenttia oli vuonna 2014 oman ilmoituksensa mukaan osa-aikaisia. Kokoaikaisesti työskenteleviä oli 32 prosenttia.

Osa-aikaisesti työskentelevien keskimääräinen tavanomainen viikkotyöaika oli 15 tuntia viikossa ja kokoaikaisesti työskentelevien 37 tuntia viikossa.

Valtaosalla, 72 prosentilla, työsuhde oli toistaiseksi voimassa oleva. Määräaikainen työsuhde oli vastaavasti 28 prosentilla. Tiedot perustuvat työntekijöiden omiin ilmoituksiin.

Yleisimmät ammatit nollatuntisopimuksella työskentelevillä olivat myyjä, hoivapalvelun ja terveydenhuollon työntekijä sekä palvelutyöntekijät.

Eniten nollatuntisopimuksella työskenteleviä oli tukku- ja vähittäiskaupan, terveys- ja sosiaalipalveluiden sekä majoitus- ja ravitsemustoiminnan toimialoilla. Suhteellisesti yleisimpiä nollatuntisopimukset olivat majoitus- ja ravitsemustoiminnan toimialalla, missä palkansaajista 13 prosentilla oli nollatuntisopimus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)