Verkkouutiset

Nokian Renkaat pyysi anteeksi toimintaansa rengastestauksissa

Nokian Renkaiden mukaan yhtiön nykyinen testaussäännöstö kieltää erityisesti testejä varten tehtyjen renkaiden suunnittelun ja valmistuksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kohu rengastestien manipuloinnista alkoi perjantaina aamulla, kun Kauppalehti kertoi Nokian Renkaiden vuosien ajan manipuloineen talvi- ja kesärenkaiden testituloksia.

Lehti kertoo, että sen haltuunsa saamien sähköpostien perusteella rengasvalmistaja lähettää lehtitesteihin modifioituja ja paranneltuja testirenkaita, joita ei edes valmisteta.

Nokian Renkaat julkaisi myöhemmin perjantaina tiedotteen, jossa pyydetään anteeksi ja pahoitellaan yhtiön aikaisempaa toimintaa.

Toimitusjohtaja Ari Lehtorannan kertoo yhtiön tarkastaneen toimintatapojaan viime vuonna ja täsmentäneen sen jälkeen testaussäännöstöään.

Nyt testaussäännöstö hänen mukaansa yksiselitteisesti kieltää erityisesti testejä varten tehtyjen renkaiden suunnittelun ja valmistuksen.

Hän kiistää myös vihjailut, että yhtiön hallitus olisi päättänyt sellaisista optiojärjestelmistä, jotka olisivat kannustaneet testivilppiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)