Nokian Renkaat pyysi anteeksi toimintaansa rengastestauksissa

Nokian Renkaiden mukaan yhtiön nykyinen testaussäännöstö kieltää erityisesti testejä varten tehtyjen renkaiden suunnittelun ja valmistuksen.

  • LKS 20150508 20150205 LKS 20140917 LKS 20140207  LKS 20130722 // 20130206 LKS 20120922 Auton renkaita rengasliikkeessä Hyvinkäällä torstaina 20. syyskuuta 2012. Kuvassa merkinta Nokian-kitkarenkaan vierintävastuksesta ja jääpidosta. LEHTIKUVA / PEKKA SAKKI

    Lehtitesteihin on lähetetty paranneltuja renkaita.

    ()

Kohu rengastestien manipuloinnista alkoi perjantaina aamulla, kun Kauppalehti kertoi Nokian Renkaiden vuosien ajan manipuloineen talvi- ja kesärenkaiden testituloksia.

Lehti kertoo, että sen haltuunsa saamien sähköpostien perusteella rengasvalmistaja lähettää lehtitesteihin modifioituja ja paranneltuja testirenkaita, joita ei edes valmisteta.

Nokian Renkaat julkaisi myöhemmin perjantaina tiedotteen, jossa pyydetään anteeksi ja pahoitellaan yhtiön aikaisempaa toimintaa.

Toimitusjohtaja Ari Lehtorannan kertoo yhtiön tarkastaneen toimintatapojaan viime vuonna ja täsmentäneen sen jälkeen testaussäännöstöään.

Nyt testaussäännöstö hänen mukaansa yksiselitteisesti kieltää erityisesti testejä varten tehtyjen renkaiden suunnittelun ja valmistuksen.

Hän kiistää myös vihjailut, että yhtiön hallitus olisi päättänyt sellaisista optiojärjestelmistä, jotka olisivat kannustaneet testivilppiin.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.