Verkkouutiset

Karttaliiketoiminta Nokian murheenkryyninä – yli miljardin alaskirjaus

Nokia kirjasi karttayksikkönsä liiketulokseen kolmannella vuosineljänneksellä 1,2 miljardin euron arvonalentumistappion.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nokian toimitusjohtajan Rajeev Surin mukaan Here-karttaliiketoiminnan arvonalentumistappio perustui arvioon, että Heren kerrytettävissä oleva rahamäärä on nyt kaksi miljardia euroa.

– Olemme terävöittämässä Heren strategiaa tasapainottaaksemme paremmin kasvua ja kannattavuutta ja varmistaaksemme samalla vahvan keskittymisemme priorisoimiimme osa-alueisiin, kuten autoteollisuuteen. Olen varma, että tämä strategia sekä keskittymisemme tehokkuuden parantamiseen antavat Herelle hyvät lähtökohdat tulevaan, Suri vakuuttaa Nokian tulostiedotteessa.

Karttaliiketoiminnan arvonalentumisen takia Nokian liiketulos rojahti heinä-syyskuussa vuodentakaisesta 262 miljoonasta 810 miljoonaa euro tappiolliseksi.

Ilman tätä arvonalennusta ja muita kertaeriä liiketulos olisi parantunut vuodentakaisesta 344 miljoonasta 458 miljoonaan euroon. Surin mukaan tulos on osoitus Nokian vahvasta asemasta maailmassa, jossa teknologiakehitys on merkittävän muutoksen kohteena.

Nokian liikevaihto kasvoi huhti-syyskuussa vuodentakaisesta 13 prosenttia 3,3 miljardiin euroon. Nokia Networksin osuus liikevaihdosta on lähes 88 prosenttia, kun taas Heren osuus on vain noin 7 prosenttia ja patenttisalkun hoitoon keskittyneen Technologies-liiketoiminnan osuus alle 5 prosenttia.

– Kukin kolmesta liiketoiminnastamme kasvoi neljänneksen aikana, Suri muistuttaa.

Koko tämän vuoden osalta Nokia on nostanut hieman arvioitaan kannattavuudestaan ilman kertaeriä. Lisäksi Nokia Networksin liikevaihdon ennakoidaan kasvavan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla viime vuoden vastaavaan verrattuna.

Nokia kertoo Here-liiketoiminnan investoivan tänä vuonna pitkän aikavälin kasvumahdollisuuksiin samalla, kun keskitytään autoteollisuuden asiakkaisiin sekä yritysasiakkaisiin.

Yhtiö arvioi näiden investointien vaikuttavan kielteisesti Heren tämän vuoden kannattavuuteen ilman kertaeriä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)