Verkkouutiset

Neste Oilin näkymät haasteellisia, mutta lähiaikojen tilanne parantunut

Neste Oilin liikevaihto ja liikevoitto supistuivat kolmannella vuosineljänneksellä, mutta lyhyen aikavälin markkinatilanne on yhtiön mukaan parantunut selvästi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maailmantalouden kehittymiseen liittyvä epävarmuus on Neste Oilin mukaan heijastunut öljyn, uusiutuvien polttoaineiden sekä uusiutuvien raaka-aineiden markkinoihin, ja vaihtelevan markkinatilanteen odotetaan jatkuvan.

– Vaikka jalostustoiminnan yleiset näkymät pysyvät haasteellisina Euroopassa, lyhyen aikavälin markkinatilanne on parantunut selvästi, toimitusjohtaja Matti Lievonen kertoo tulostiedotteessa.

Neste Oilin kolmannen neljänneksen liikevaihto jäi 3,98 miljardiin euroon, kun vuosi sitten samaan aikaan liikevaihtoa kertyi 4,63 miljardia. Liikevaihdon lasku johtui yhtiön mukaan pääasiassa pienemmistä myyntimääristä sekä Öljytuotteiden ja uusiutuvien tuotteiden matalammista markkinahinnoista.

Konsernin liikevoitto romahti vuodentakaisesta 249 miljoonasta 53 miljoonaan euroon. Liikevoittoon vaikuttivat yhtiön mukaan pääasiassa öljyhintojen laskusta johtuneet varastotappiot, jotka olivat 169 miljoonaa euroa.

– Konsernin kolmannen neljänneksen vertailukelpoinen liikevoitto oli 190 miljoonaa euroa, kun se edellisvuoden vastaavalla ajanjaksolla oli 217 miljoonaa euroa, Lievonen muistuttaa.

Maailmanlaajuisen öljyn kysynnän odotetaan jatkavan kasvuaan, mutta kasvuennusteita on yleisesti laskettu alle miljoonaan barreliin päivässä tänä vuonna. Neste Oilin mukaan Aasian ja Lähi-idän uuden jalostuskapasiteetin odotetaan ylittävän tämä kasvu.

Kolmannen neljänneksen tuloksensa perusteella Neste Oil on muuttanut tulosohjaustaan. Yhtiö odottaa koko vuoden vertailukelpoisen liikevoiton nousevan yli 400 miljoonan euron, kun aiemmin sen arveltiin jäävän tämän alle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)