Verkkouutiset

Neste Oilissa kävi kuten Fortumissa – hallitus jäi nuolemaan näppejään

Neste Oilin yhtiökokouksessa keskiviikkona nähtiin samanlainen näytelmä kuin tiistaina Fortumissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtion omistajaohjauksen ylijohtaja Eero Heliövaara puolusti keskiviikkona Neste Oilin yhtiökokouksessa hallituspalkkioiden korotuksia, mutta omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) vastusti esityksiä.

Neste Oilin kokouksessa kävi lopulta täsmälleen samoin kuin tiistaina Fortumin yhtiökokouksessa eli palkkioita ei korotettu. Omistajan sana ratkaisi asian.

Heliövaara perusteli hallituspalkkioiden korotusehdotusta tilastoilla, joiden mukaan Nesteen hallituspalkkiot ovat 20 prosenttia alemmat kuin 29 suomalaisen pörssiyhtiön mediaani.

Heliövaaran mukaan hallituksen palkkiot ovat säilyneet samoina vuodesta 2008, kun palkkaindeksi on samaan aikaan noussut 17 prosenttia.

Neste Oilin nimitysvaliokunta esitti esimerkiksi hallituksen puheenjohtajan palkkion korottamista 66 000 eurosta 84 000 euroon ja varapuheenjohtajan palkkion korottamista 49 200 eurosta 55 000 euroon vuodessa.

(Kauppalehti, Ylen uutiset)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)