Verkkouutiset

Maataloustuottajilla huoli: onko hallituksella kokonaisnäkemystä leikkausten seurauksista?

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Tommi Lunttila uskoo, että Suomen hallituksella ei ole kokonaiskäsitystä siitä, mihin maaseudun määrärahojen leikkaukset kaiken kaikkiaan johtavat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hänen mukaansa suorat vaikutukset tuntuvat tiloilla jo nyt, ja ensi vuonna ne tuntuvat vielä kipeämmin, kun uusi maatalouspolitiikka pannaan toimeen.

– Välilliset vaikutukset näkyvät viiveellä elintarviketeollisuuden työpaikoissa ja elintarvikeomavaraisuudessa, jos alkutuotannon kannattavuutta ei saada nousuun, Tommi Lunttila sanoi MTK:n valtuuskunnan kokouksessa Espoossa keskiviikkona.

Lunttila vetoaa hallitukseen, että se peruuttaa suunnitellut uudet 21,3 miljoonan euron leikkaukset maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalta ja viiden miljoonan leikkaukset lomituspalveluista, kun hallitus elokuussa kasaa vaalivuoden 2015 budjettia.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila puolestaan pitää EU:n ja Venäjän suhteiden kiristymistä suurena taloudellisena riskinä maaseudun elinkeinoille.

– Taloudellisia ongelmia ei vältetä, jos konfliktin ratkaisu ei etene rauhanomaisesti. Vakaus Euroopassa ja talouskasvun nopea elpyminen ovat asioita, joiden puolesta jokaisen maaseudun ihmisen on syytä äänestää tulevissa EU-vaaleissa, kehotti Marttila.

Marttilan mukaan peruskysymys on uuden Euroopan parlamentin suhtautuminen maaseudun resursseihin.

– Jatketaanko nykyistä politiikkaa, jolla voimavarojemme käyttöä säädellään ja rajoitetaan, vai hakeeko Eurooppa kasvua maaseudun luonnonvarojen lisääntyvällä käytöllä, Marttila kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)