Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK:n mukaan Suomessa kulutetaan karitsanlihaa 1,6 ja lampaanlihaa 2,0 miljoonaa kiloa vuodessa. Kotimaisen karitsanlihan osuus kulutuksesta on 46,7 prosenttia, lampaanlihan 7,0.
Lammastilojen lukumäärä on hiljalleen kasvanut. Lammastiloja on tällä hetkellä 660, mikä on 4,3 prosenttia enemmän kuin vuonna 2013. Noin kolmanneksen arvioidaan olevan luomulammastiloja.
Suuri osa lampaanlihasta myydään suoraan tiloilta. Lampaanlihan tuotanto on myös muuttunut ammattimaisemmaksi. Lampaita kasvatetaan eniten Varsinais-Suomessa, Lapissa ja Pohjanmaalla. Suomeen lampaanlihaa tuodaan eniten Uudesta-Seelannista, Alankomaista ja Espanjasta.
Lihan kokonaiskulutus oli Suomessa viime vuonna 406,4 miljoonaa kiloa. Tästä lampaanlihan osuus oli vielä vaatimattomat 0,9 prosenttia.
Lampaan ja karitsanlihan imagotutkimuksessa kuluttajat pitivät lampaan- ja karitsanlihaa maukkaana, turvallisena ja laadultaan hyvänä. Lisäksi karitsanlihaa pidettiin ominaisuuksiltaan terveellisenä, vähärasvaisena ja mureana.