Verkkouutiset

MTK: Kokonaisuutena kohtalainen – maatalouden leikkaukset vaikeaan paikkaan

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK pitää uutta hallitusohjelmaa valtiontalouden tilanteeseen nähden kokonaisuudessaan kohtuullisena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Leikkausten ohella ohjelma kannustaa kasvuun ja yrittäjyyteen, MTK toteaa tiedotteessaan.

Järjestö kuitenkin tuomitsee esitetyt leikkaukset maatalouteen ja sen lomitusjärjestelmään aikana, jolloin maatalouden tilanne on EU-ajan vaikein.

Biotaloutta ja sääntelyn vähentämistä koskevat strategiset painopistevalinnat ovat oikeaan osuneita.

MTK näkee hallitusohjelmassa positiivisina biotalouden ja ympäristöteknologioiden edistämisen hallituksen kärkihankkeena, lisärahan tieverkon kunnossapitoon, tavoitteen karsia byrokratiaa, kotimaisen ruuan käytön lisäämisen julkisissa hankinnoissa, panostuksen maatilatalouden kehittämiseen ja investointeihin, uusiutuvan energian osuuden nostamisen, yrittäjävähennyksen käyttöönoton sekä metsäelinkeinon kehittämisen sukupolvenvaihdoshuojennuksen kautta.

Risuja MTK:lta saavat maatalouden leikkaukset, jotka leikkaavat myös maataloustukia vaikeassa tilanteessa, lomitusjärjestelmän leikkaukset, jotka heikentävät maatalousyrittäjien työssä jaksamista sekä luopumistukijärjestelmän poiston, joka vaikeuttaa maatilojen sukupolvenvaihdoksia nuorille tuottajille.

Hallitusohjelmatavoitteiden hallitusohjelman toimeenpanossa MTK:n mielestä tärkeää ovat biotalouden ja tieverkon hankkeiden käytännön toimeenpano, metsätilojen sukupolvenvaihdoskannustimien käyttöönotto, uusiutuvan energian edistäminen turhaa byrokratiaa ja puunkäytön esteitä purkamalla.

Niin MTK kaipaa byrokratian karsimiseen konkretiaa ja vauhtia vahvalla poliittisella ohjauksella. Myös valtiontalouden säästöt on saavutettavissa ensisijaisesti byrokratian ja turhan hallinnon purkamisella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)