Verkkouutiset

Metsätalouden rakenteet kaipaavat MTK:n mielestä uudistuksia

Metsäbioteollisuuden investoinnit ja metsätalouden kehittäminen edellyttävät Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliiton mielestä rakenteiden uudistamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raakapuumarkkinoilla ollaan MTK:n mukaan tällä hetkellä ylitarjontatilanteessa. Metsäsektorille suunnitellut investoinnit tulevat kuitenkin MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkaraisen mukaan lisäämään puunkysyntää ja vaikuttamaan positiivisesti metsätalouden edellytyksiin.

Hänen mielestään on selvää, että metsäbioteollisuuden investointiedellytyksiä ja metsätalouden kehittämisedellytyksiä pitäisi parantaa rakenteita uudistamalla. Hallitusohjelman linjaukset antavat tähän hänen mukaansa erinomaisen pohjan.

– Metsätilojen toimiva sukupolvenvaihdosjärjestelmä on välttämättömyys, samoin kannustimet tilarakenteen kehittämiseen. Kasvavat puumäärät edellyttävät myös liikenneinfrastruktuurilta aivan uutta tasoa. Myös metsätalouden osalta niin kotimaista kuin kansainvälistä säätelyä ja byrokratiaa on vara purkaa, toteaa Hakkarainen MTK:n tiedotteessa.

Lisäksi hänen mukaansa tarvitaan uusia avauksia markkinatoimijoilta esimerkiksi puukauppatapoihin ja markkinalähtöisyyttä, joka ottaa huomioon metsäomistajien tavoitteet.

Hakkarainen puhui asiasta torstaina Lapin metsäpäivillä Rovaniemellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)