Metsätalouden rakenteet kaipaavat MTK:n mielestä uudistuksia

Metsäbioteollisuuden investoinnit ja metsätalouden kehittäminen edellyttävät Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliiton mielestä rakenteiden uudistamista.

  • LKS 20141009 Metsä Groupin käytöstä poistettua sellutehdasta puretaan Äänekoskella 9. lokakuuta 2014. LEHTIKUVA Jari Lam

    Metsä Groupin vanha sellutehdas purettiin toissa vuonna Äänekoskella uuden biotuotetehtaan tieltä.

    ()

Raakapuumarkkinoilla ollaan MTK:n mukaan tällä hetkellä ylitarjontatilanteessa. Metsäsektorille suunnitellut investoinnit tulevat kuitenkin MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkaraisen mukaan lisäämään puunkysyntää ja vaikuttamaan positiivisesti metsätalouden edellytyksiin.

Hänen mielestään on selvää, että metsäbioteollisuuden investointiedellytyksiä ja metsätalouden kehittämisedellytyksiä pitäisi parantaa rakenteita uudistamalla. Hallitusohjelman linjaukset antavat tähän hänen mukaansa erinomaisen pohjan.

– Metsätilojen toimiva sukupolvenvaihdosjärjestelmä on välttämättömyys, samoin kannustimet tilarakenteen kehittämiseen. Kasvavat puumäärät edellyttävät myös liikenneinfrastruktuurilta aivan uutta tasoa. Myös metsätalouden osalta niin kotimaista kuin kansainvälistä säätelyä ja byrokratiaa on vara purkaa, toteaa Hakkarainen MTK:n tiedotteessa.

Lisäksi hänen mukaansa tarvitaan uusia avauksia markkinatoimijoilta esimerkiksi puukauppatapoihin ja markkinalähtöisyyttä, joka ottaa huomioon metsäomistajien tavoitteet.

Hakkarainen puhui asiasta torstaina Lapin metsäpäivillä Rovaniemellä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.