Verkkouutiset

MTK vastustaa rajoituksia metsähakkeen tukiin – ”Ministeri pistää metsäenergiaketjut polvilleen”

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliiton puheenjohtajan Juha Marttilan mielestä esitys metsähakkeella tapahtuvan sähköntuotantotuen rajaamisesta on täsmäisku metsäenergiaketjuja ja metsänomistajia vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työ- ja elinkeinoministeri Jani Vapaavuori (kok.) pistää puheenjohtaja Juha Marttilan mukaan metsäenergiaketjut kerralla polvilleen.

– Työ- ja elinkeinoministerin esitys metsähakkeella tapahtuvan sähköntuotantotuen rajaamisesta tiettyihin energiapuujakeisiin tai leimikkotyyppeihin on täsmäisku metsäenergiaketjuissa toimivia tahoja – myös metsänomistajia – vastaan, Marttila kertoo tiedotteessaan.

Lakiesitys tarkoittaa hänen mielestään byrokratian väistämätöntä kasvamista.

– Esitys merkitsisi raskasta seuranta- ja raportointimenettelyä lisäkustannuksineen ja aiheuttaisi suuria uhkia niin ainespuumarkkinoiden kuin energiapuumarkkinoiden toimivuudelle. Pelkästään ilmoitus sähköntuotantotuen muuttamisesta on jo aiheuttanut merkittäviä markkinahäiriöitä, Marttila huomauttaa.

Työ- ja elinkeinoministeriön esittämä malli on Marttilan mukaan käytännössä käyttökelvoton puunhankintaketjuissa, joissa puutavara vaihtaa omistajaa monta kertaa ennen laitokselle päätymistään. Tuen saajana lakiesityksessä säilyy sähköntuottaja.

– MTK ei pysty ymmärtämään, miksi puutavaran hankintaketjuihin kohdistuvaa byrokratiaa haluttaisiin lisätä jo nyt erittäin heikosti kannattavalla toimialalla, Marttila ihmettelee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)