Verkkouutiset

Ministeriduo: Valtio pikaisiin toimiin Microsoftilta irtisanottavien auttamiseksi

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) ja elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) ilmoittavat, että valtiovalta ryhtyy pikaisiin toimiin Microsoftilta irtisanottavien auttamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Microsoft ilmoitti keskiviikkona lopettavansa tuotekehityksen Suomessa. Suunniteltu henkilöstövähennys on 1 350 henkilöä.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan kyseessä on erittäin vaikea tilanne, koska ICT alan ihmisiä on muutaman viimeisen vuoden aikana irtisanottu eri yrityksistä useita tuhansia. Nyt ilmoitetut toimet kohdistuvat erityisesti Tampereen ja Espoon yksiköihin, mutta vaikutukset ovat tätä laajemmat.

– Tärkeintä on nyt varmistaa nopeasti uusien työpaikkojen löytyminen ja syntyminen. Olemme työ- ja elinkeinoministeriössä varautuneet tukemaan työllistymistä monin eri tavoin. Varmistamme työ- ja elinkeinotoimistoille tarvittavat resurssit hoitaa tilannetta, Jari Lindström sanoo.

Työ- ja elinkeinoministeriö kertoo käyvänsä yhtiön kanssa keskusteluja tavoitteena varmistaa ihmisten nopea työllistyminen ja tukea kyseessä olevien alueiden elinkeinoelämän uudistumista.

Olli Rehnin mukaan irtisanomisten myötä vapautuu paljonhuipputason osaamista.

– Tärkeintä on saada se hyödyntämään kotimaisia yrityksiä sekä houkuttelemaan ulkomaisia yrityksiä sijoittamaan Suomeen. Tämäkin vaikea tilanne voidaan kääntää mahdollisuudeksi uudistua ja sitä kautta työllistää, hän korostaa.

Ministereiden mukaan hallitus selvittää myös välittömästi rahoituksen hakemista Euroopan globalisaatiorahastolta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)