Verkkouutiset

Hinnat, kysyntä ja Kiina painavat mineraalien ja metallien jalostuksen markkinoita

Mineraalien ja metallien jalostuksen markkinat polkivat alan teknologian toimittajan Outotecin mukaan huhti-kesäkuussa edelleen paikallaan, ja markkinanäkymät jatkuvat epävarmoina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Outotecin toimitusjohtajan Pertti Korhosen mukaan mineraalien ja metallien jalostuksen markkinat polkivat huhti-kesäkuussa edelleen paikallaan, sillä teollisuuden investoinnit etenivät hitaasti.

Tämä johtui hänen mukaansa metallien alhaisista hinnoista, kysynnän hitaasta kasvusta ja Kiinan kasvuennusteiden epävarmuudesta.

– Yritykset keskittyvät pääasiassa nykyisten laitosten tehostamiseen ja kassavirtojen maksimoimiseen, Korhonen kertoo yhtiönsä osavuosikatsauksessa.

Hän arvioi, että markkinanäkymät jatkuvat tänä vuonna epävarmoina metallien edelleen heikentyneiden hintojen vuoksi ja asiakkaiden yhä maksimoidessa kassavirtojaan.

– Vaikka markkinanäkymä on erityisesti mineraalien rikastuksen alalla heikko, Outotecillä on kuitenkin hyviä myyntimahdollisuuksia tiettyjen metallien, maantieteellisten alueiden ja asiakkaiden hankkeissa, Korhonen kertoo.

Korhonen odottaa perusmetallien investointien alkavan vähitellen elpyä supistuvan kapasiteetin kompensoimiseksi.

Toisaalta hän kuitenkin arvelee, että metallien hintojen viimeaikainen lasku ja maailmantalouden epävarmuudet voivat edelleen lykätä investointeja.

Outotecin liikevaihto supistui huhti-kesäkuussa vuodentakaisesta 7 prosenttia 311 miljoonaan euroon, mutta tulos ennen veroja parani 2 miljoonan tappiosta 5,8 miljoonan euron voittoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)