Verkkouutiset

Markkinatoimija uskoo kaupan murroksen mullistavan asuntomarkkinat

Verkkokaupan läpimurto tulee mullistamaan myös asuntojen sijaintiin liittyvät arvostukset, uskoo vuokravälitystä ja asuntosijoituspalveluita tarjoavan Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lähellä ruokakauppaa tai erikoisliikkeitä sijaitsevaa asuntoa on Timo Metsolan mukaan pidetty itsestään selvästi arvokkaampana kuin sellaista, jonka läheltä palvelut puuttuvat.

– Mutta entä jos ostokset on tulevaisuudessa todella helppo ja kätevä tehdä joka tapauksessa, hän kysyy blogissaan.

Hän muistuttaa, että erikoistavarakaupassa verkkokauppa on jo tehnyt tyrmäävän läpimurron. Perinteiset tavaratalot ja erikoistavaraliikkeet horjuvat kivijaloillaan. Mitä tapahtuu, kun vastaava läpimurto tapahtuu päivittäistavarakaupassa?

Metsola pitää vääjäämättömänä, että näin tulee tapahtumaan. Kaupan murros aiheuttaa myös asuntomarkkinoiden murroksen.

– Jos lähes jokaiseen suomalaiseen kotiin saa samana päivänä lähes mitä tahansa keksii haluta pistämättä nenäänsä ulos tai olematta edes itse kotona, kaikki nuo asunnot ovat loistavien palveluiden äärellä, hän kirjoittaa.

Metsola uskoo, että koulun, päiväkodin tai uimahallin sijaitseminen asunnon lähellä on jatkossa entistäkin kovempi valtti. Nykyiset kaupat taas ovat ehkä tulevaisuuden tyhjiä liiketiloja, jotka eivät läheisten asuntojen arvoa nosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)