Verkkouutiset

Metsäteollisuus vaatii budjettiriiheltä panoksia biotaloudelle

Hallituksen kehysriihessä on tehtävä päätöksiä, joilla turvataan riittävä perusväylänpito sekä yliopisto- ja tutkimusrahoituksen jatkuminen, vaatii Metsäteollisuus ry.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Metsäteollisuudelle tärkeä alempiasteinen tieverkko on päässyt pahasti rapistumaan. Vaikka perusväylänpidon määrärahoja aiotaan lisätä 50 miljoonalla eurolla, se ei riitä korvaamaan keväällä kehysriihessä päätettyä sadan miljoonan euron leikkausta.

– Taannoin julkistetut metsäteollisuuden merkittävät investointipäätökset ja -suunnitelmat vaativat toteutuakseen myös toimivan infran. Kuljetukset eivät saa muodostua investointien ja kasvun esteeksi, sanoo Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen.

Esitetyt leikkaukset kestävän metsätalouden rahoitukseen uhkaavat heikentää metsien hoidon tasoa. Puunkäytön lisääminen ja biotalous edellyttävät pitkäjänteisesti turvattua ja kasvavaa puuntuotantoa.

Budjettiesityksessä aiotaan supistaa Aalto-yliopiston rahoituksesta yli 20 miljoonaa euroa ja VTT:n perusrahoituksesta viisi miljoonaa euroa.

– Pitkällä aikavälillä menestyäksemme on välttämätöntä, että tutkimukseen ja kehitykseen panostetaan riittävästi. Yliopistojen ja yritysten innovaatioyhteistyö on teollisuuden uudistumisen ja kehittymisen perusta, muistuttaa Jaatinen.

Myönteistä Jaatisen mukaan on, että budjettiesityksessä perutaan windfall- eli voimalaitosten kiinteistöveron käyttöönotto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)