Verkkouutiset

Merkel ja Hollande: Autamme Kreikkaa

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande haluavat auttaa Kreikkaa pysymään eurossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asia oli esille torstaina Angela Merkelin ja Francois Hollanden puhelinkeskustelussa.

Saksan hallituksen tiedottaja Steffen Seibert vahvisti perjantaina, että Merkel ja Hollande ovat valmiita auttamaan Kreikkaa saavuttamaan sopimuksen velkojiensa kanssa ja siten pysymään eurossa, kertoo RAI.

Kreikan valtiovarainministeri Yanis Faroufakis puolestaan totesi, että hänen maansa on hyvin lähellä sopimusta. Faroufakisin mukaan takaraja neuvotteluille on 30. kesäkuuta, jolloin Kreikan lainat Kansainväliselle valuuttarahasto IMF:lle erääntyvät.

Kesäkuussa Kreikan pitäisi maksaa IMF:lle takaisin kaikkiaan 1,6 miljardia euroa erääntyviä lainoja. Kreikka on saamassa euromailta toisen lainaerän viimeisen maksatuksen eli 7,2 miljardia euroa. Sen ehtona on kuitenkin joukko uudistuksia.

Torstaina saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitung kertoi IMF:n pääjohtaja Christine Lagarden sanoneen, että Grexit eli Kreikan lähtö eurosta on mahdollista. FAZ:n mukaan Lagarde totesi, että ”se ei olisi pikkujuttu, mutta ei myöskään euron loppu”.

Torstai-iltana IMF:n tiedottaja kuitenkin kiisti Lagarden spekuloineen Kreikan eurosta lähdöllä ja sanoi tämän tulleen siteeratuksi väärin. Niinpä lehti muotoili lausunnon uudelleen ja totesi, että se on mahdollisuus, ”jota kukaan ei toivo”.

Lue myös: Stubb Ylelle: Kreikka saa lainaa vain, jos se tekee uudistukset

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)