Valtiolta rahaa Merenkurkun laivaliikennehankkeelle

Talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti tiistaina puoltaa Suomen CEF-tukihakemuksen täydentämistä 10 miljoonalla eurolla. Lisärahoituksen käyttötarkoitus on Merenkurkun liikenteen Midway Alignment -hanke

  • LKS 20160216 Havainnekuva Wasalinen Merenkurkun aluksesta. SPT: Vad beslutar regeringens finansutskott om Kvarkentrafiken? EU-ansökan för Kvarkenprojektet ska vara inlämnas senast klockan 16 på tisdagen. LEHTIKUVA / HANDOUT / MIDWAY ALIGNMENT

    Havainnekuva Wasalinen Merenkurkun aluksesta.

    ()

Hankkeen kokonaiskustannus on 191,5 miljoona euroa, josta Suomen valtio sitoutuu rahoittamaan enintään 25 miljoonaa euroa.

Midway Alignment -hankkeeseen haetaan nyt yhteensä 20 miljoonaa euroa, joka jakautuu puoliksi Suomen ja Ruotsin kesken. Hankkeen loppurahoitus tulee useammalta suomalaisilta ja ruotsalaisilta toimijalta.

Hanke pyrkii turvaamaan Merenkurkun liikenteen kehittymisen ja tarjoamaan edellytyksiä tavara- ja matkustajavirtojen kasvuun Suomen ja Ruotsin välillä sekä kytkemään tämän liikenteen Euroopan liikenneverkostoon.

Hanke sisältää uuden Vaasa-Uumaja välille räätälöidyn matkustajalautan, joka soveltuu talvimerenkulkuun ja käyttää vaihtoehtoisia polttoaineita.

Hankkeelle haetaan rahoitusta EU:n Verkkojen Eurooppa -rahoitushaussa (Connecting Europe Facility, CEF), Merten moottoritiet – MoS -tukiohjelmasta. Midway Alignment vastaa hankkeen kokonaisrahoituksesta.

Midway Alignment on Vaasan kaupungin ja Länsi-Pohjan maakunnan yhdessä Uumajan kaupungin kanssa perustama hanke.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.