Verkkouutiset

Valtiolta rahaa Merenkurkun laivaliikennehankkeelle

Talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti tiistaina puoltaa Suomen CEF-tukihakemuksen täydentämistä 10 miljoonalla eurolla. Lisärahoituksen käyttötarkoitus on Merenkurkun liikenteen Midway Alignment -hanke
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hankkeen kokonaiskustannus on 191,5 miljoona euroa, josta Suomen valtio sitoutuu rahoittamaan enintään 25 miljoonaa euroa.

Midway Alignment -hankkeeseen haetaan nyt yhteensä 20 miljoonaa euroa, joka jakautuu puoliksi Suomen ja Ruotsin kesken. Hankkeen loppurahoitus tulee useammalta suomalaisilta ja ruotsalaisilta toimijalta.

Hanke pyrkii turvaamaan Merenkurkun liikenteen kehittymisen ja tarjoamaan edellytyksiä tavara- ja matkustajavirtojen kasvuun Suomen ja Ruotsin välillä sekä kytkemään tämän liikenteen Euroopan liikenneverkostoon.

Hanke sisältää uuden Vaasa-Uumaja välille räätälöidyn matkustajalautan, joka soveltuu talvimerenkulkuun ja käyttää vaihtoehtoisia polttoaineita.

Hankkeelle haetaan rahoitusta EU:n Verkkojen Eurooppa -rahoitushaussa (Connecting Europe Facility, CEF), Merten moottoritiet – MoS -tukiohjelmasta. Midway Alignment vastaa hankkeen kokonaisrahoituksesta.

Midway Alignment on Vaasan kaupungin ja Länsi-Pohjan maakunnan yhdessä Uumajan kaupungin kanssa perustama hanke.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)