Verkkouutiset

Mercedes-Benz jatkaa Uudenkaupungin autotehtaalla

Valmet Automotive ja Mercedes-Benz kertovat, että GLC-mallin valmistus alkaa Uudenkaupungin autotehtaalla alkuvuodesta 2017.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuonna 2013 käynnistynyt Mercedes-Benzin A-sarjan valmistus jatkuu Uudessakaupungissa vielä ensi vuonna, mutta uuden valmistussopimuksen myötä autotehtaan toiminnan painopiste siirtyy kohti GLC-mallia.

Valmet Automotive käynnistää GLC-mallin valmistukseen tähtäävän projektin välittömästi. Projekti merkitsee mittavia muutostöitä Uudenkaupungin autotehtaalla, muun muassa uuden korihitsaamon rakentamista. Projektin investointien suuruus on kymmeniä miljoonia euroja.

A-sarjan valmistusmäärä Suomessa laskee kuluvan vuoden tasosta tehtaan valmistautuessa GLC-mallin tuotannon nopeaan käynnistämiseen.

Tilanteen vuoksi Valmet Automotivelle tulee määräaikainen sopeutustarve, jonka vuoksi se aloittaa tuotantohenkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Ensi vuoden keväällä alkavan sopeutustarpeen arvioidaan vastaavan vuositasolla noin 300 henkilötyövuotta.

Valmet Automotiven näkemyksen mukaan se tarvitsee kaikki nykyiset autonrakentajat GLC-mallin tuotannon ylösajoon vuoden 2017 alussa. Yhtiön mukaan ketään ei irtisanota, ja se pyrkii määräaikaisessa vajaatyöllisyystilanteessa joustaviin ratkaisuihin. Yhtiö myös arvioi rekrytoivansa myöhemmin lisää henkilöstöä GLC-mallin valmistukseen.

Projektivaiheessa GLC-mallin valmistuksen työllistävä vaikutus arvioidaan kaikkiaan muutamaksi sadaksi henkilötyövuodeksi. Tuotantovaiheessa GLC työllistää Valmet Automotivella noin 1200 henkilöä ja alihankkijoilla noin 300.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)