Osakekurssit vahvassa nousussa – "Mario hoiti homman kotiin"

Euron vaihtokurssi suhteessa Yhdysvaltain dollariin ja valtioiden velkakirjojen jälkimarkkinakorot ovat selvässä laskussa.

  • LKS 20160310 10-03-16-ROL015; Mario Draghi, President of the European Central Bank (ECB), arrives for a press conference following a meeting of the bank's Governing Council in Frankfurt am Main, western Germany, on March 10, 2016. The European Central Bank cut all three of its key interest rates and beefed up its controversial asset purchase programme in a bid to kickstart chronically low inflation in the euro area. / AFP / DANIEL ROLAND - LEHTIKUVA / AFP

    Mario Draghi.

    ()

Eurooppalaisten osakkeiden kursseja kuvaava Euro Stoxx 600 indeksi oli iltapäivällä 2,2 prosentin nousussa Financial Timesin mukaan. Saksan Dax-indeksi oli 2,5 prosentin nousussa.

Syynä positiiviseen markkinatunnelmaan oli Euroopan keskuspankin päätös tehostaa rahapoliittista elvytystä alentamalla talletuskorkoa ja nostamalla arvopapereiden osto-ohjelman tasoa. EKP:n päätös ylitti odotukset.

– Markkinoiden tuomio on selvästi se, että Mario hoiti homman kotiin, ABN AMRO:n makro- ja rahoitusmarkkinatutkimuksen johtaja Nick Kounis sanoi Financial Timesilla.

Mario viittaa EKP:n pääjohtajaan Mario Draghiin.

Euron arvo suhteessa Yhdysvaltojen dollariin putosi selvästi alkuun, mutta on palannut 1,1 dollariin. Euroalueen valtiolainojen jälkimarkkinakorot ovat myös pudonneet.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.