Yritysten näkemykset euroalueen taloudesta ovat heikoimmat vuoteen

Tuoreen yrityskyselyn mukaan euroalueen talousnäkymät ovat heikoimmillaan vuoteen ja delflaatiopaineet kasvavat.

  • LKS 20141026 Euron logo Euroopan keskuspankin pääkonttorin ulkopuolella lauantaina 11. lokakuuta 2014.  ... The logo of Euro currency outside the European Central Bank ECB IN Frankfurt, Germany on Saturday, 11th October, 2014. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Euron logo EKP:n pääkonttorin ulkopuolella. Odotukset lisäelvytyksistä kasvavat heikkojen taloustietojen takia.

    ()

Tutkimuslaitos Markitin mittaama teollisuuden ostopäällikköindeksi heikkeni helmikuussa alimmalle tasolleen sitten viime vuoden tammikuun.

Markitin pääekonomisti Chris Williamson arvioi laitoksen tiedotteessa, että pettymyksen aiheuttanut helmikuun kyselytulos lisää suuresti Euroopan keskuspankin aktiivisen lisäelvytyksen todennäköisyyttä maaliskuussa.

Williamsonin mukaan kysely ei ainoastaan viittaa heikkoon talouskasvuun vaan myös deflaatiopaineiden lisääntymiseen. Hän arvioi euroalueen talouskasvun jäävän luultavasti alle 0,3 prosentin tammi-maaliskuussa.

Kaikkialla euroalueella kasvu on hänen mukaansa nyt hitaimmillaan viime vuoden alun jälkeen yritysten kamppaillessa heikkenevän kysynnän kanssa sekä koti- että vientimarkkinoilla.

Williamson arvioi, että heikon kysynnän takia yleisesti lisääntyvä hintakilpailun tarve johtaa päätöksentekijöitä huolettavaan deflaatiopaineiden kasvuun.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.