Verkkouutiset

Veroja maksamatta 3,9 miljardia euroa – ”on edistettävä veromyönteistä ilmapiiriä”

Verohallinto keräsi viime vuonna valtiolle, kunnille, seurakunnille ja metsänhoitoyhdistyksille 53,2 miljardia euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilitykset kasvoivat edellisvuoteen verrattuna 5,9 prosenttia, kertoo Verohallinnon tuore vuosikertomus.

– Työmme onnistumisen edellytyksenä on, että saamme ylläpidettyä ja edistettyä veromyönteistä ilmapiiriä Suomessa. Jos ihmiset kokevat verojen maksamisen hyödylliseksi ja tärkeäksi, he myös todennäköisemmin hoitavat velvoitteensa oikein, Verohallinnon pääjohtaja Pekka Ruuhonen kirjoittaa vuosikertomuksessa.

Verohallinnon tuoreen strategian mukaan verottajan keskeinen tavoite on pienentää verovajetta. Verovajeella tarkoitetaan lainmukaisten ja todellisuudessa kertyvien verojen välistä erotusta.

Vuoden 2013 lopussa maksamatta olevia veroja oli 3,9 miljardia euroa. Verojäämistä 33 prosenttia eli 1,2 miljardia euroa oli henkilöiltä maksamatta jääneitä veroja. Näistä 734 miljoonaa oli jäännösveroja.

Yritys- ja yhteisöasiakkailta on maksamatta 2,7 miljardia euroa veroja. Näistä noin 73 prosenttia eli 2 miljardia euroa oli arvonlisäveroja ja työnantajasuorituksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)