Verkkouutiset

Biljonäärin paikka on auki – koska tulee ensimmäinen hypersuperrikas?

Maailman rikkaimpien varallisuutta mitataan lähitulevaisuudessa jo biljoonissa, Spear's kertoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Miljardöörien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosikymmeninä.

Sunday Timesin vuosittaisen rikkaiden listan perusteella yksin Britanniassa on jo 104 miljardööriä, joista peräti 74 asuu Lontoossa. Määrä on yli kymmenkertainen verrattuna kolmen vuosikymmenen takaiseen. Britanniassa on enemmän miljardöörejä kuin missään muussa G8-maassa.

Sveitsiläisen Credit Suissen viime vuoden lopulla julkaiseman raportin mukaan maailmassa voi olla 60 vuoden päästä jo yksitoista biljonääriä (biljoona on tuhat miljardia).

Arviot perustuvat BKT-ennusteisiin ja inflaatioarvioihin.

Asiantuntijoiden mukaan maailman ensimmäisen biljonäärin vauraus tulee perustumaan joka tapauksessa teknologia-alaan ja eritoten uusiin ja mullistaviin keksintöihin.

”Henkilöön keskittymisen sijasta meidän tulisi arvioida, mikä toimii vaurauden kasvun moottorina. Tässä on kyse uudesta ja mullistavasta teknologiasta ja jatkuvasta innovaatiosta. Ajatelkaapa vaikka Applea, Microsoftia ja Facebook-ilmiötä”, Citi Private Bankin johtaja David Poole sanoi.

Maailman ensimmäinen biljonääri on myös mitä todennäköisimmin kotoisin Aasiasta, koska ihmiset vaurastuvat siellä huomattavasti nopeammin kuin Lännessä.

Jo Aasian valtava väestö tarkoittaa, että siellä on runsaasti tilaisuuksia rikastua.

Rikkaat eivät pidä kiinni rahoistaan

Jotkut eivät usko, että saamme koskaan nähdä biljonääriä.

Monet maailman varakkaimmista antavat niin suuria määriä rahaa hyväntekeväisyyteen, että se hillitsee heidän vaurastumistaan.

Muun muassa tällä hetkellä maailman rikkaimman miehen manttelia kantava Microsoftin perustaja Bill Gates on vannonut lahjoittavansa lähes kaiken 72 miljardin dollarin, eli noin 53,2 miljardin euron, omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen.

Nykyiset superrikkaat eivät myöskään ole lisäksi läheskään yhtä rikkaita, kuin historian vauraimmat ihmiset.

”Maailmanhistorian varakkaimmilla henkilöillä, kuten Carnegien suvulla tai Tsaari Nikolai II:lla oli nykyrahassa mitattuna noin 300 miljardin dollarin omaisuus. Se on enemmän kuin kenelläkään nykyisin”, NPC konsulttiyrityksen asiantuntija Plum Lomax totesi Spear’sille.

Asiantuntijoiden mukaan voi myös olla, että joku pääsee käytännössä biljoonan omaisuuteen vaikkapa Arabiassa tai Lähi-idässä, mutta kukaan ei saa tietää siitä, koska varat osataan häivyttää ja kätkeä siellä niin tehokkaasti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)