Verkkouutiset

KL: Luottoluokittaja huolissaan Ruotsin kookkaasta pankkisektorista

Luottoluokittajan mukaan Ruotsi on ainoa EU-maa, jossa unionin sääntely pankkikriisin rahoittamisesta ei välttämättä toteudu
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Luottoluokittajien mielestä Ruotsin talouden suurimmat riskit ovat taloutta dominoiva kookas pankkisektori ja asuntojen hintojen nousu, kertoo Kauppalehti.

Neljän suurimman pankkiryhmän yhteenlasketut varat ovat Ruotsissa lähes nelinkertaiset verrattuna bruttokansantuotteeseen.

‒ Ruotsissa on kookas ja yhteenlinkittinyt pankkisektori. Mikä tahansa riski yhdelle pankille voi levitä myös muihin ja uhata rahoitusjärjestelmän vakautta, sanoo luottoluokittaja Standard & Poor’sin Tukholman pankkianalyytikko Alexander Ekbom.

Euroopan unionin lainsäädännön mukaan veronmaksajia ei tule pakottaa pelastamaan kriisitilanteisiin joutuneita pankkeja. Standard & Poor’sin mukaan Ruotsi on ainoa EU:n jäsenvaltio, missä tämä sääntö ei välttämättä tule toteutumaan.

Toisaalta ruotsalaispankit ovat hyvin pääomitettuja ja niillä on monia eurooppalaisverrokkeja alhaisemmat rahoituskustannukset.

Luottoluokittajia huolestuttaa myös asuntojen hintojen nousu sekä kotitalouksien velkaantuminen.

Luottoluokittaja Fitchin mukaan korjausliike asuntojen hinnoissa tai kotitalouksien lainanottohalussa voisi johtaa kotimaisen kysynnän vähenemiseen Ruotsissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)