Verkkouutiset

Lomasairastamisesta tuli kova loppulasku yrityksille

Oikeutta siirtää lomaa sairaustapauksessa käytettiin useammassa kuin joka kolmannessa työnantajayrityksessä, Suomen Yrittäjät kertoo kotisivuillaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yrittäjäsanomien verkkokyselyyn vastasi elokuun alussa 1016 yritystä. Sairaslomaoikeutta oli käytetty 350 yrityksessä.

”Kyselyn perusteella vuosilomaa on sairauden perusteella siirretty yli 30 000 työnantajayrityksessä. Tämä merkitsee näille yrityksille kaksinkertaista kustannusrasitusta, kun ensin on maksettava sairausajan palkka ja myöhemmin lomapalkka”, Suomen Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikkö Janne Makkula toteaa.

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n päälakimies Timo Koskinen on puolestaan sitä mieltä, ettei ilmiö ole suuri, koska sairaslomaa siirrettiin vain 350 yrityksessä. Hänen mielestään otanta ei ole riittävä, jotta sitä voitaisiin pitää tilastollisesti edustavana.

Koskinen ei myöskään usko, että yhdessäkään tapauksessa on kyse väärinkäytöksestä, koska sairasloma vaatii aina lääkärintodistuksen.

Työ- ja elinkeinoministeriö arvioi jo viime vuonna, että lakimuutoksesta aiheutuu työnantajille vuosittaisia lisäkustannuksia jopa yli 200 miljoonaa euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)