Verkkouutiset

LM: Käräjät metsäyhtiöitä vastaan alkoivat

Helsingin käräjäoikeus alkaa maanantaina puida vahingonkorvauskannetta, jonka takana on 476 metsänomistajaa, uutisoi Lännen Media.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Metsänomistajat vaativat Metsäliitto Osuuskunnalta, Stora Ensolta ja UPM-Kymmeneltä korvauksia niille myydyn puun alihinnoittelusta vuosina 1998–2004, kertoo LM muun muassa Turun Sanomien julkaisemassa jutussa.

Kanteet juontavat juurensa markkinaoikeuden vuonna 2009 tekemään päätökseen puukartellista. Markkinaoikeus katsoi mainittujen yhtiöiden syyllistyneen vuosina 1997–2004 kiellettyyn hintatietojen vaihtoon raakapuun hankinnassa.

Metsäyhtiöt vaativat kanteiden hylkäämistä. Niiden mukaan satunnaisesti puuta myyvät yksityishenkilöt eivät edes ole kilpailunrajoituslain mukaisia elinkeinonharjoittajia.

Metsänomistajien kanteiden pääkäsittely kestää kesäkuun puoleenväliin asti.

Kanteet ovat vuodelta 2011. Käräjäoikeus ehti jo hylätä kanteet vanhentuneina, mutta viime vuonna korkein oikeus palautti vyyhdin käräjäoikeuteen. Samalla se linjasi ennakkopäätöksessään, että kanteet olivat osin vanhentuneita.

Puukartelliin liittyen myös 32 kuntaa hakee vahingonkorvauksia. Helsingin käräjäoikeus antaa ratkaisunsa syksyllä. Myös Metsähallitus on hakenut korvauksia. Käräjäoikeus hylkäsi kanteen kesällä, mistä Metsähallitus on valittanut hovioikeuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)