Verkkouutiset

Linja-autoliitto kiittää: Liikennekaari tuo liikennepolitiikan tälle vuosisadalle

Liikennekaaresta saavutettu poliittinen ratkaisu on merkittävä liikennepolitiikan kokonaisuudistus, Linja-autoliitto kiittelee.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Henkilökuljetusmarkkinoiden sääntely yhtenäistyy nyt kerralla, kun aiemmin sitä on yritetty viedä eteenpäin osauudistuksina.

Linja-autoliitto uskoo, että liikennekaaren myötä markkinoiden avaaminen ja digitalisaation hyödyntäminen parantavat merkittävästi henkilökuljetuspalveluiden tarjontaa ja kiinnostavuutta. Suurimman hyödyn saavat henkilöliikenteen asiakkaat ja yrittäjyys.

– On hienoa, että hallituspuolueet ovat saavuttaneet poliittisen kompromissin liikennekaaresta. Kaari tuo suomalaisen liikennepolitiikan tälle vuosisadalle, sanoo toimitusjohtaja Mika Mäkilä Linja-autoliitosta.

Liikennekaaren ensimmäinen osa liittyy laajempaan liikennepolitiikan uudistamiseen. Linja-autoliitto odottaa nyt sitä, miten valtio irtaantuu matkustamista vaikeuttavasta ja vakavia markkinahäiriöitä aiheuttavasta Waltti-lippu- ja maksujärjestelmästä.

Muutoinkin liikennekaaren käytännön toteutumista, kuten palvelusetelin käyttöönottoa, on seurattava tarkoin.

– Tämän vuoksi julkisen tuen markkinoita vääristävät vaikutukset ja muut julkisen sektorin kilpailuneutraliteettikysymykset ovat nousemassa liikennepolitiikan keskiöön. Liikennekaari tukee tätä ja luo pohjaa markkinaehtoiselle toimintamallille, liitto toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)