Verkkouutiset

Yli 70-vuotiailla laskuviiveet kaksinkertaistuneet

Yli 70-vuotiailla viiveet laskujen maksussa ovat kaksinkertaistuneet kolmessa vuodessa. Muistutuksen maksamattomasta laskusta saa myös entistä useampi alle 30-vuotias.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Laskuja erääntyy ja niitä peritään aikaisempaa tasaisemmin kaikenikäisiltä suomalaisilta, selviää tuoreesta Lindorff Analyysi -julkaisusta.

Suhteellisesti eniten viiveet laskujen maksussa ovat yleistyneet yli 65-vuotiailla suomalaisilla. Tämän ikäisiä oli viime vuonna maksumuistutuksen saaneista suomalaisista jo yli kymmenen prosenttia, kun vastaava osuus kaksi vuotta aiemmin oli kuusi prosenttia.

Eniten viiveet ovat yleistyneet yli 70-vuotiailla.

– Seniorit ovat tunnollisia, ja pyrkivät hoitamaan maksut kuntoon ennen perintää aktiivisemmin kuin esimerkiksi nuoret aikuiset. Eläkeikäisten maksut erääntyvät hyvin monenlaisista syistä, rahavaikeuksien lisäksi myös muistisairauksien, sairaalajaksojen ja hoitokotiasumisen vuoksi, sanoo Lindorffin toimitusjohtaja Tuija Keronen.

Koko väestöön nähden maksuviiveet ovat senioreilla edelleen selvästi harvinaisempia kuin muissa ikäryhmissä. Kaikista 65 täyttäneistä suomalaisista Lindorffin maksumuistutuksen sai viime vuonna kolme prosenttia, kun vastaava osuus esimerkiksi 25-45-vuotiaista oli 12 prosenttia.

Viiveet laskujen maksussa painottuvat myös aiempaa nuorempiin ikäryhmiin. Eniten erääntyneistä laskuista muistutetaan 25-34-vuotiaita. Heidän osuutensa kaikista Lindorffin maksumuistutuksen saaneista suomalaisista oli nyt 24 prosenttia. Kaksi vuotta aiemmin maksumuistutuksia saivat eniten 30-39-vuotiaat (25 %).

Suhteessa väestöön kaikkein useimmin laskun maksu viivästyy 25-29-vuotiailla. Tämän ikäisistä suomalaisista 13 prosenttia sai viime vuonna Lindorffista yhden tai useamman maksumuistutuksen.

Suomalainen maksoi eräpäivästä myöhästyneen laskun viime vuonna keskimääräin 44 päivää alkuperäisen eräpäivän jälkeen, kaksi päivää nopeammin kuin vuonna 2015.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)