Verkkouutiset

Lemminkäisen uudessa strategiassa ei suuria kasvuodotuksia Venäjällä

Rakennusyhtiö Lemminkäinen varautuu uudessa strategiassaan siihen, että yhtiön liikevaihto Venäjällä ei enää kasva merkittävästi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uuden strategiansa mukaan Lemminkäinen keskittyy talonrakentamisessa Helsingin ja Pietarin metropolialueisiin.

Lemminkäinen kuitenkin arvioi, että sen liikevaihto Venäjällä ei kasva merkittävästi seuraavien vuosien aikana johtuen maan taloudellisesta ja poliittisesta epävarmuudesta.

Pitkällä aikavälillä Lemminkäisen tavoitteena on myös kasvaa yhdeksi vaativien infraratkaisujen johtavista toimittajista julkisella sektorilla ja valikoiduilla teollisuuden aloilla Pohjois-Euroopassa. Yhtiö pitää infrarakentamisen näkymiä hyvinä Norjassa ja Ruotsissa

Lyhyellä aikavälillä yhtiö keskittyy parantamaan kilpailukykyään, kannattavuuttaan ja taloudellista asemaansa.

– Viime kuukausien aikana olemme aloittaneet Lemminkäisessä merkittävän muutoksen, kertoo toimitusjohtajana elokuun alussa aloittava Casimir Lindholm Lemminkäisen tiedotteessa.

Lemminkäinen myi toukokuussa talotekniikkayhtiönsä 60 miljoonalla eurolla. Yhtiö suunnittelee jatkavansa sellaisten toimintojen myyntiä, jotka eivät ole yhteydessä uuteen strategiaan. Tasetta aiotaan parantaa 100 miljoonalla eurolla. Myös osakeantia kaavaillaan syksyksi.

Yhtiön liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa vuodentakaisesta 471 miljoonasta 511 miljoonaan euroon. Liikevoitto nousi 12 miljoonan tappiosta lähes 15 miljoonaa euroa voitolliseksi. Tulos ennen veroja parani runsaaseen 7 miljoonaa euroa.

– Merkittävimmät syyt tulosparannukseen olivat säästö- ja tehostamistoimenpiteet, hyvin onnistuneet infrarakentamisen projektit eri puolilla Suomea, päällystysliiketoiminta ja talonrakentaminen pääkaupunkiseudulla, kertoo Lemminkäisen hallituksen puheenjohtaja ja väliaikainen toimitusjohtaja Berndt Brunow yhtiön tulostiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)