Verkkouutiset

Näitä ominaisuuksia ei matkustaja bussissa heti huomaa

Tämän päivän bussilla on ominaisuuksia, joita tavallinen matkustaja ei heti huomaa, kerrotaan Länsilinjat Oy:stä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Länsilinjat Oy:n hallintojohtaja Kari Keinosen mukaan viranomainen määrittelee autoihin ehdottomia ja vapaaehtoisia ominaisuuksia. Kilpailutuksessa pisteitä saa molemmista.

– Arvioitavana ovat muun muassa ympäristöystävällisyys, polttoaineen kulutus, ilmastointi, istumapaikkojen ja lastenvaunupaikkojen määrä ja niin edelleen, Keinonen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Kun Länsilinjat voitti viimesyksyisen kilpailutuksen Tampereella Ylöjärven liikenteestä, autojen perusominaisuudet linjasi Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta. Viranomainen määrittelee jatkossa reitit ja aikataulut, hinnat ja autojen perusominaisuudet sekä varustelutason.

Liikennöitsijä voi halutessaan lisätä autojen ominaisuuksia. Esimerkiksi Ylöjärven linja-autojen merkittävimpiin vapaaehtoisiin lisäominaisuuksiin kuuluu Länsilinjojen mukaan turvallisuutta vahvistava kamerajärjestelmä.

– Esimerkiksi ovien avaaminen ja sulkeminen isossa ja pitkässä autossa on tarkkuutta vaativa tilanne, jossa kamerat auttavat. Sisäkameroilla on myös rauhoittava vaikutus sekä matkustajiin että kuljettajaan. Sisäkameroiden ansiosta kuljettaja näkee, mitä selän takana tapahtuu. Samaan järjestelmään kuuluu myös auton taakse näyttävä peruutuskamera, Keinonen kertoo.

Ylöjärven autoihin asennetaan kuljettajan ajotavasta kertovat järjestelmä.

Lisäksi Länsilinjat Oy määrittelee muun muassa usb-pistorasioiden paikat, ovien toimintaa ohjaava logiikan ja kaupungeittain vaihtelevat kilpimäärittelyt. Liikennöitsijä määrittelee myös linja-autojen sisustuksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)