Verkkouutiset

Ilmalämpöpumppuja myytiin alkuvuonna neljä prosenttia vähemmän

Ilmalämpöpumppujen määrällinen myynti väheni vuoden ensimmäisellä neljänneksellä vuodentakaisesta, mutta Suomen Lämpöpumppuyhdistystä ei muutaman prosentin lasku talvella huoleta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Lämpöpumppuyhdistyksen mukaan lämpöpumppuja myytiin tammi-maaliskuussa yhteensä 9 000 kappaletta. Eniten Suomessa myydään ilmalämpöpumppuja, joiden myyntimäärä putosi neljä prosenttia 6 000 kappaleeseen.

– Ilmalämpöpumppujen muutaman prosentin myynnin lasku talvikuukausina ei huoleta. Todelliset volyymit myydään lämpimällä vuosipuolikkaalla ja esimerkiksi kevätkuukausien helteiden vaikutus vuoden myyntilukuihin on uskomattoman suuri, Lämpöpumppuyhdistyksen toiminnanjohtajaa Jussi Hirvonen kertoo tiedotteessa.

Maalämpöpumppujen vuotuiset myyntimäärät ovat laskeneet vuosina 2011–2016, mutta tammi-maaliskuussa niiden myynti kasvoi vuodentakaisesta kuusi prosenttia 1 500 kappaleeseen. Kasvu oli suurinta rivi- ja kerrostalojen kokoluokassa.

Ilma-vesilämpöpumppujen myyntimäärät puolestaan kasvoivat tammi-maaliskuussa 61 prosenttia 800 kappaleeseen ja poistoilmalämpöpumppujen 52 prosenttia 700 kappaleeseen. Suuret kasvuluvut selittyvät yhdistyksen mukaan muun muassa rakentamisen ja saneeraustöiden vilkastumisella.

Viime vuonna lämpöpumppuja myytiin yhteensä noin 60 000 kappaletta. Yhdistyksen julkaisemien tilastojen mukaan lämpöpumppujen huippuvuosi oli 2008, jolloin niitä myytiin 80 000 kappaletta.

Loppukäyttäjät investoivat lämpöpumppuihin viime vuonna Suomessa vajaat 350 miljoonaa euroa. Investoinnit ovat olleet laskussa vuodesta 2012 lähtien, jolloin niitä tehtiin yli 350 miljoonalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)