Verkkouutiset

Lama voi viedä Venäjän talouden viisi vuotta taaksepäin

Venäjää näyttää odottavan kahden vuoden taantuma, joka tulee viemään maan talouden vuosia taaksepäin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilanne ei talouspakotteista kärsivällä Venäjällä näytä alkavan vuoden osalta hyvältä. Ruplan kurssi on syöksynyt jo pitkän aikaa ja maan keskuspankki on ennustanut bruttokansantuotteen laskevan kuluvana vuonna 4,5 – 4,7 prosenttia. Vuonna 2016 luvassa olisi näillä näkymin laskua lisää vielä 0,9 – 1,1 prosenttia.

Venäjän talouteen erikoistunut Mark Adomanis kirjoittaa Forbesissa pitävänsä kahden vuoden lamajaksoa Venäjän kaltaiselle yhteiskunnalle vaarallisena. Kyseessä on Putinin ajan suurin taloudellinen ahdinko, eikä Adomanis usko korkeiden kannatuslukemien kestävän vuosien lamaa.

Arvion mukaan Venäjän talous olisi vuonna 2016 samalla tasolla, kuin vuonna 2011. Adomanis huomauttaakin, ettei kyse ole kuitenkaan Neuvostoliiton romahtamiseen verrattavissa olevasta tilanteesta. Venäjä ei hänen mukaansa ole häviämässä savuna ilmaan, mutta valtavia poliittisia haasteita tulee silti riittämään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)