Verkkouutiset

KL: Lainoja ei saa enää myydä kytkykaupalla

Ensi vuoden alusta luottotarjouksen ehtona ei voi enää olla asiakkaan ja pankin sopimus toisesta palvelusta, kertoo Kauppalehti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asiakasta ei saa pakottaa ottamaan neuvottelemansa lainan lisäksi jotain muuta finanssialan tuotetta, kuten vakuutusta. Kielto koskee myös muita kuin asuntolainoja.

Yhdistetyt tarjoukset ovat kuitenkin edelleen sallittuja. Voi tarjota esimerkiksi lainan ja vakuutuksen samassa paketissa mutta kuluttajan pitää voida saada laina myös erikseen. Sen sijaan on luvallista, että jos kuluttaja ottaa lainan erikseen, lainaehdot eivät silloin ole yhtä edullisia.

Jotkut luottotarjousten ehdot kuitenkin sallitaan. Kuten että asiakas ottaa kotivakuutuksen lainan vakuutena olevan asunnon palamisen varalta tai lainaturvavakuutuksen lainan takaisinmaksun turvaamiseksi. Asiakkaan pitää kuitenkin voida valita, mistä yhtiöstä hän vakuutuksen ottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)