Verkkouutiset

Ruoka on suomalaisten lomailijoiden suurin menoerä

Lähi-Tapiolan teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset aikovat käyttää kesälomalla keskimäärin 1 120 euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaikkiaan suomalaiset suunnittelevat Lähi-Tapiolan kyselyn mukaan käyttävänsä kesälomalla rahaa keskimäärin noin 1 120 euroa.

Miehet arvioivat kulutuksensa jonkin verran suuremmaksi kuin naiset, ja lapsiperheiden lomabudjetti on suurempi kuin lapsettomien talouksien.

Lähi-Tapiolan mukaan ruoka on suomalaisten lomailijoiden suurin menoerä. Lisäksi esimerkiksi lapsiperheiden euroja kuluu erilaisiin huvittelupaikkoihin.

Kaksi viidestä aikoo kyselyn mukaan käyttää rahaa kotimaan matkailuun, ja noin joka kolmas suomalainen suuntaa ulkomaille. Lähes joka viides aikoo lomallaan investoida mökkeilyyn. Etenkin pääkaupunkiseutulaiset panostavat kesällä mökkeihinsä.

Kyselyn vastaajista 16 prosenttia pelkää, että rahat eivät riitä kattamaan kesän yllättäviä kuluja. Lähi-Tapiolan mielestä kesän menoihin kannattaakin varautua ennakkoon tasaisesti pitkin vuotta, jotta rahahuolet eivät pilaisi lomatunnelmaa.

Kantar TNS:n tekemä tutkimus toteutettiin toukokuussa, ja siihen vastasi 1 007 iältään 15 74 -vuotiasta suomalaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)