Verkkouutiset

Kansainvälisistä pk-yrityksistä lähes 60 prosenttia uskoo paraneviin suhdanteisiin

Kansainvälisistä pk-yrityksistä lähes 60 prosenttia odottaa suhdanteiden paranevan seuraavan vuoden aikana. Myös liikevaihdon kasvunäkymät olivat kansainvälisillä yrityksillä muuta pk -sektoria valoisammat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lisäksi noin puolet kansainvälisistä yrityksistä odotti viennin kasvavan seuraavan vuoden aikana, ilmenee työ- ja elinkeinoministeriön maanantaina julkistamasta Kansainväliset pk-yritykset -julkaisusta, joka perustuu pk-yritysbarometrin aineistoihin.

– Yritysten kansainvälistyminen ja kasvuhakuisuus ovat tiiviisti yhteydessä toisiinsa. Kansainvälisistä pk-yrityksistä lähes 30 prosenttia ilmoitti olevansa voimakkaasti kasvuhakuisia, kun vastaava osuus kaikista yrityksistä oli noin kymmenen prosenttia, selvittää ekonomisti Samuli Rikama työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Pk-yritysten osuus viennistä on Suomessa selvästi vähäisempää kuin Tanskassa tai Ruotsissa. Pk-yritykset ovat kuitenkin yritystoiminnan kansainvälistymisen näkökulmasta keskeinen ja huomattavan kasvupotentiaalin yritysjoukko.

– EU-maat ovat ylivoimaisesti tärkein kohdealue kansainvälistyville pk-yrityksille kaikilla toimialoilla. Noin 90 prosenttia kansainvälistyneistä yrityksistä ilmoitti EU-maat toimintansa kohteena. Kauppapakotteista huolimatta Venäjä oli EU:n ulkopuolisista maista tärkeä kohdemaa pk-yrityksille, kuvailee Rikama suomalaisia pk-yrityksiä.

Selvityksestä käy ilmi, että yleisimmin pk-yritykset käyttävät Finnveran ja Tekesin kansainvälistymispalveluja.

Noin puolet kansainvälisistä pk-yrityksistä aikoi käyttää julkisia kansainvälistymispalveluja seuraavan vuoden aikana. Näitä tarvittiin erityisesti rahoitukseen ja neuvontaan, mutta myös markkinatiedon hankintaan.

Perinteisten kiinteiden investointien sijaan kansainväliset pk-yritykset hakevat rahoitusta muista pk-yrityksiä yleisemmin pehmeisiin investointeihin, kuten kehittämishankkeisiin sekä henkilöstön koulutukseen ja osaamiseen.

– Kansainväliset pk-yritykset kokivat rahoituksen saatavuuden selvästi useammin ongelmaksi kuin muut pk-yritykset. Yritysten sisäisistä tekijöistä selvästi eniten kehittämistarpeita on myynnissä ja markkinoinnissa ja kansainvälisissä pk-yrityksissä vielä keskivertoa yleisemmin, kertoo Samuli Rikama.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)