Verkkouutiset

”Kunnallisten liikelaitosten suosiminen pitää lopettaa”

Lääkäripalveluyritykset ry:n mielestä kunnallisten työterveyshuollon liikelaitoksille ei saa enää antaa lisäaikaa, vaan niiden toiminta pitää yhtiöittää tämän vuoden aikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lääkäripalveluyritykset ry vastustaa suunnitelmia antaa kunnallisille työterveyshuollon liikelaitoksille kahden vuoden lisäaika toimintansa yhtiöittämiseksi. Yhdistys muistuttaa, että viime keväänä niille annettiin jo kertaalleen lisäaikaa tämän vuoden loppuun asti.

Liikelaitosmuodossa toimiminen antaa näille toimijoille Lääkäripalveluyritykset ry:n mukaan noin 10−30 prosentin kilpailuedun yksityisiin yrityksiin nähden.

– Vaadimme, että lisäaikaa ei enää anneta ja jatkuva kunnallisten liikelaitosten suosiminen lopetetaan. Maan talous pitää laittaa kuntoon. Rahan siirtäminen taskusta toiseen ja kilpailuvääristymien aiheuttaminen eivät ratkaise taloutemme haasteita – päinvastoin, toteaa yhdistyksen toiminnanjohtaja Ismo Partanen tiedotteessa.

Partasen mielestä lainsäädännöllä mahdollistettavat työterveyshuollon liikelaitosten kilpailuedut ovat verrattavissa dopingiin.

– Hyväksyisimmekö me esimerkiksi norjalaisten hiihtäjien systemaattisen epohormonin käytön, hän kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)