Verkkouutiset

Kuluttajat pelkäsivät yllättäen aiempaa vähemmän joutuvansa itse työttömiksi

Kuluttajien luottamus talouteen pysyi huhtikuussa ennallaan, mutta odotukset vahvistuivat omasta taloudesta ja omasta työtilanteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen mittaama kuluttajien luottamus talouteen pysyi huhtikuussa samalla tasolla kuin huhtikuussa. Luottamus on kuitenkin kohentunut selvästi vuodentakaisesta.

Arviot kotitalouden säästämismahdollisuuksista hiukan heikkenivät, mutta odotukset omasta ja Suomen taloudesta sekä työttömyydestä paranivat huhtikuussa maaliskuuhun verrattuna.

Kuluttajien odotukset omasta taloudesta ovat kohentuneet tasaisesti viime lokakuusta alkaen. Hypon ekonomisti Juhana Brotherus pitää luottamuksen vahvistumista rohkaisevana.

– Keskeinen tekijä kotitalouksien kulutuskäyttäytymiselle on oman talouden näkymät, mikä on nyt korkeimmillaan sitten toukokuun 2011, hän toteaa tiedotteessaan.

Töissä olevat kuluttajat kokivat Tilastokeskuksen mukaan huhtikuussa hieman vähemmän omakohtaista työttömyyden uhkaa kuin maaliskuussa, mitä Brotherus pitää tämänkertaisen luottamusmittauksen suurimpana myönteisenä yllätyksenä.

– Samalla myös asunnonostoaikeet nousivat alkuvuoden vaisuista lukemista, Brotherus huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)